Ett möte med Gud

Varje gång det blir bönedags får vi möjlighet att visa hur gärna vi springer för att möta Gud och ta vara på stunden när vi får samtala med vår Skapare. Han vill att vi kommer till Honom i bön. Gud behöver inte vår bön, men vi behöver bönen eftersom det är som ett möte med Honom. Det är ett möte som vi inte ska komma sent till eller missa.

En ren plats och rena fina kläder

Profeten(S) har lärt oss hur man blir ren inför bön och han har även berättat att det finns vissa regler för vad man ska ta på sig och hur man ska täcka sig. Han har även rekommenderat att vi ska välja fina rena kläder och vara parfymerade och stå som den bästa versionen av oss själva vid bönen. 

Åt vilket håll vi ber

Alla muslimer ska be vända med kroppen mot Mecka (Qibla). Alla muslimer som ber samma tid står vända åt samma håll samtidigt och dyrkar sin Skapare.

För att vi ska må bra

Fem gånger om dagen ber vi vid bestämda klockslag, varje dag. Om vi förbereder oss inför bönen, gör vårt bästa, koncentrerar oss och tänker att vi ber för bara Guds skull så kommer bönen att hjälpa oss att må bra. När vi minns Gud och är tacksamma för allt Han gör så blir vi lugna och glada inombords under hela vår dag, alla dagar.